alegerile din Irak

Pentru a crea un climat de securitate, politia irakiana le-a interzis astazi civililor folosirea masinilor si a motocicletelor. Cu toate acestea, 38 de oameni au murit si 89 sunt raniti, in pricipal in Baghdad. Circa 19 milioane de cetateni au drept de vot, dar se pare ca s-au tiparit 25 de milioane buletine de vot, conform spuselor lui Hasan Salman, din partea Aliantei Nationale Irakiene (Iraqi National Alliance). Al Jazeera prevede ca nimeni nu va obtine majoritatea parlamentara, deci mai mult ca sigur shiitii vor trebui sa se alieze fie cu sunnitii, fie cu minoritatea kurda.

Pe net am observat ca unii analisti considera Irakul un exemplu pentru Orientul Mijlociu prin faptul ca voteaza liber a doua oara dupa inceperea razboiului in 2003.

Astept un mail din partea unui kurd, sa va spun si cum au fost vazute alegerile de populatia locala, presa nu poate reda realitatea cu toate nuantele ei.

Later update 0841 PM, Baghdad time

Am primit mailul de la corespondentul meu in teritoriu:

people had to walk in small towns and in big cities the government provided the people with buses for transportation the situation was good generally…here in my town (Makhmur, n.r.) everything finished smoothly without any problems everything was good …..I voted normally in my town. Ari

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s