Cum poţi face voluntariat într-un spital public

Ştiu că sunt mulţi asistenţi medicali generalişti care nu au un loc de muncă – dintr-un motiv sau altul. Bine, nu vă imaginaţi că toţi sunt şomeri, cei care încă sunt în ţară au un loc de muncă, dar nu în sistemul sanitar. Consider că motivaţia pe care ai avut-o când ai decis să intri la o şcoală de asistenţi trebuie reanimată, nemaivorbind de faptul că această profesie se uită dacă nu este practicată cu regularitate.

350908_350908_241114_VOLUNTARI_SPITAL.mp4.snapshot.1

sursa foto: Digi24

Pentru că vreau să capăt experienţă în tratarea pacienţilor cu boli infecţioase, am decis să fac voluntariat într-un spital public specializat. În principiu, procedura se aseamană cu cea de la angajare, adică te duci la secretariat, scrii o cerere în atenţia managerului spitalului şi anexezi copii ale următoarelor:

  • carte de identitate
  • diploma de studii
  • certificat de membru OAMGMAMR + aviz de liberă practică pentru anul în curs
  • asigurare de malpraxis
  • CV
  • scrisoare de intenţie
  • scrisoare de recomandare (minim una) de la angajatorii precedenţi (dacă n-ai mai lucrat, cred că se acceptă o astfel de scrisoare de la şcoala de asistenţi)

Pentru că n-am mai lucrat în România din septembrie 2013, nu am aviz de liberă practică, aşa că am mers la OAMGMAMR pentru a-mi elibera o adeverinţă – această adeverinţă este valabilă 30 de zile.

Cam asta ar fi procedura oficială. Eu vă recomand nu doar să mergeţi la secretariatul spitalului, ci să luaţi legătura şi cu directorul de îngrijiri şi/sau asistentul şef al secţiei pe care doriţi să lucraţi.

Voi reveni cu detalii despre activitatea ca voluntar dacă voi fi acceptat. Dacă aveţi experienţa voluntariatului într-un spital public sau aveti intrebari, va rog sa lasati un comentariu.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s